Ekobonden

Om Ekorundan

Idén med att ordna en ekorunda kommer från två av våra skånska ekologiska odlare, Ebba-Maria Olson på Mossagården och Linda Holster på Nöbbelövs Gård.

 

- Genom Ekorundan vill vi ge barnfamiljer och matintresserade chansen att lära känna sin lokala ekologiska odlare och uppfödare. De brinner alla för sin verksamhet och för framtiden inom ekologisk mat, säger Ebba Maria Olson, ordförande i föreningen ekobonden.se och initiativtagare till Ekorundan.

 

- Vi märker hur efterfrågan på våra ekologiska grönsaker ökar för varje år. Det känns roligt att få bjuda in och visa vad som krävs för att odla ekologiskt och visa vilken skillnad det gör både i smak och i hållbarhet, säger Linda Holster, som driver Nöbbelövs Gård utanför Kristianstad tillsammans med sin man Peter.

 

- Ekorundan är tänkt att bli en upplevelsehelg i början av september varje år då bönderna bjuder in konsumenterna och då framtidens ekologiska mat står i centrum, säger Ebba-Maria. Genom mitt arbete på Mossagården märker jag hur nyfikna konsumenterna är på att få reda på mer om hur maten produceras och på detta sätt vill vi bjuda in alla intresserade konsumenter till våra skånska ekologiska gårdar.

 

- Vi tror att ett möte mellan den ekologiskt nyfikna konsumenten och ekobonden ute på sin gård är en fullträff som borde inspirera bägge parter. Kul för konsumenten att se och höra hur maten kommer till. Härligt för barnen att träffa på djuren. Underbart för ekobonden att för en gång skull få träffa konsumenten, menar Linda och Ebba-Maria som båda är medverkande i årets Ekorunda.

 

www.mossagarden.se

www.nobbelovseko.comekobonden.se, c/o Mossagården, 240 14 Veberöd | 046-859 71 | ebba@ekobonden.se