Ekobonden

mossagarden.se - en ekologisk butik

Prenumerera på grönsaker


Visst låter det trevligt med färska, skånska och ekologiska grönsaker levererade direkt hem eller till ett ställe nära dig! Du kan prenumerera på allt ifrån grönsaker, frukt, ägg och en lång rad torrvaror genom att besöka Mossagårdens hemsida och plocka ihop en egen varukorg direkt på nätet. Idag levererar Mossagården till i stort sett hela Skåne och även i Halland, Göteborg och Stockholm.

 

På Mossagården i Veberöd odlas det bl.a. potatis, morot, palsternacka, havre och hampa. Den ekologiska odlingen började började i liten skala redan 1981 men det var först när Nestlés utvecklingsbolag Nord Reko 1987 började med ekologiska försök vi valde att satsa för fullt, berättar MariAnne Olson på Mossagården. Och på den vägen är det. Vi lär oss helt tiden nya saker inom den ekologiska odlingen och vi deltar i en utveckling liksom alla som handlar ekologiskt också gör!

 

Förutom grönsakerna som odlas på de egna markerna säljer Mossagården även ekologiska produkter från närliggande gårdar i sin nätbutik. Och många av medlemmarna i Ekorundan är också leverantörer till Mossagården, t.ex Den Gamles Gård, Agriborg, Bjärhus, Grönland, Holma Gård, Nöbbelövs Gård och Uppåkra Ekogård.    

 

De ekologiska grönsakerna och frukterna vi importerar kontrolleras enligt de normer som IFOAM utarbetat, där bl a KRAV är medlem. En del har det svenska KRAV-märket, andra har den europeiska motsvarigheten, EU-ekologiskt. Alla grönsakerna är odlade enligt "EU bio regulation 2092/91".

 

Vi behöver alla inspiration och uppmuntran för att steget mot att leva ekologiskt ska kännas naturligt och på mossagarden.se har vi försökt att göra det så inbjudande som möjligt för att ta steget över, menar Ebba-Maria Olson på Mossagården. Vi erbjuder enbart ekologiska produkter från certifierade odlingar och mat som helt enkelt både smakar bra och känns bra. Det ska vara både enkelt och roligt att handla ekologisk mat!

 

www.mossagarden.se

 

Tillbaka <<

 


 ekobonden.se, c/o Mossagården, 240 14 Veberöd | 046-859 71 | ebba@ekobonden.se